top of page
D47A3722.jpg

ACTES I ACTIVITATS

Foto de Guillem Casanova

CONCURS
"FEM EL FANALET"

Una de les tradicions de la Cavalcada de Reis és que els nens vagin a esperar les comitives amb el seu fanalet. Un fanalet que il·lumina el camí als patges reials i els somriures plens de màgia dels més menuts i menudes. Aquests fanalets poden estar fets de moltes maneres, amb formes, dibuixos i colors de tota mena. 

 

Amb l’objectiu de fomentar la tradició d’anar a esperar els Reis amb el fanalet, des de la Confraria dels Manaies i amb l’Ajuntament de Girona organitzem el concurs “Fem el fanalet per anar a esperar els Reis”. Un concurs que ja ronda les 30 edicions i on acostumen a participar més de 1.000 alumnes!

 

El Patge del Fanalet, que és el primer a arribar a la ciutat de Girona, a mitjans de desembre s’apropa a les escoles de la ciutat que han volgut participar en el concurs per poder veure els fanalets que s’han fet. Uns dies després, se celebra un acte on es fa el lliurament de premis. Com a novetat, els últims anys, el Patge del Fanalet va acompanyat d’un home del foc, pertanyent a la comitiva del mag Naj-Mandin. 

Per conèixer com inscriure’s en el concurs, el funcionament i les diferents categories, visita la web de Nadal de l’Ajuntament de Girona (secció de concursos) o contacte amb La Caseta per correu electrònic (caseta@ajgirona.cat) o per telèfon (972 221 866).

Per aquells que no participin en el concurs, i vulguin fer-se el seu propi taller a casa, hem creat aquest document amb tota la informació necessària i material per construir un fanalet. Hi ha fins a nou personatges diferents perquè cadascú pugui personalitzar-se el seu fanalet.

No us oblideu de portar el vostre fanalet a la cavalcada per anar a esperar els Reis d’Orient!

Concurs-Fem-El-Fanalet.jpg

Acte de lliurament dels premis del concurs “Fem el Fanalet”. Ajuntament de Girona.

bottom of page