Logotip

Activitats escolars pel 75è aniversari

En commemoració del 75è aniversari de la reaparició dels Manaies de Girona després del la Guerra Civil, la Confraria de Jesús Crucificat - Manaies de Girona prepara un seguit d’actes i activitats de celebració de caire social i cultural que s’esdevindran a la nostra ciutat entre l’1 d’abril de 2014 i el 10 d’abril de 2015.

La nostra confraria és una de les associacions gironines més reconegudes a nivell cultural i tradicional dins i fora de la ciutat per la nostra participació el context de la Setmana Santa, i també d’una clara vocació de servei a la ciutat en actes com l’organització de la cavalcada de reis any rere any des de fa dècades.

És amb aquest esperit d’implicació ciutadana que volem fer partícip la ciutadania de tots aquests actes de celebració, i en especial, a les escoles, per convidar-vos a les dues activitats que s’han programat per als infants de la ciutat, amb la col·laboració de La Caseta de la Devesa.

Aquestes activitats són les següents:

- Visita al Castrum dels Manaies de Girona.
- Concurs de cartells de Setmana Santa dels Manaies de Girona.

La primera activitat no és pas nova, sinó que la nostra confraria l’ofereix des de fa uns 10 anys de forma continuada, per donar a conèixer als nens una mica de la nostra història, i explicar-los què representen els manaies, quin és el seu equipament i com s’organitza la formació. Per celebrar el 75è aniversari, la confraria oferirà un material pedagògic nou a les escoles.

La segona activitat és un concurs de cartells adreçat als infants que cursin cicle mitjà o superior de primària, el guanyador del qual serà el cartell oficial dels Manies de Girona de la Setmana Santa de 2016. Així mateix, la confraria té prevista una exposició de totes les obres o d’una selecció de les millors propostes presentades, a una de les Sales Municipals d’Exposicions que tindrà lloc entre març i abril de 2015.

A través del llibret d’activitats per a les escoles de la Caseta de la Devesa es pot veure més detalladament la informació referida a dates, inscripcions i altres detalls d’interès organitzatiu per als centres escolars. Així mateix, les bases del concurs de cartells es poden demanar al correu  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Per conèixer més detalls del desenvolupament de les activitats commemoratives del 75è aniversari dels Manaies de Girona, tot animant a les escoles a participar amb els seus alumnes de les activitats programades, us emplacem a consultar la nostra pàgina web on s’anirà informant progressivament.

Bases Concurs de Cartells