Logotip

Presentació llibre 75è aniversari

Invitació

 

EL DIA 24 AMB NOMBRÓS PÚBLIC ES VA PRESENTÀ EL LLIBRE DELS 75 ANYS

El proppassat dimarts dei 24 de febrer, a l’auditori Josep Viader de la Casa de Cultura, amb nombrós públic i assistència de les autoritats locals, es va presentar el llibre “MANAIES DE GIRONA 75 ANYS”, amb una bona crítica pels diaris locals (podeu veure en aquesta web a l recull de premsa).

Inicià l’acte el president de la Confraria, Narcís Reixach, dient que l'objectiu del volum és apropar els manaies a la ciutat a través d'una lectura "fàcil i entenedora" i amb fotografies on es vegi el màxim de gent possible.

A continuació Victor Gay en representació dels Coordinadors de Llibre (el mateix Victor Gay, Ramon Grau, Lluís Jerez i Narcis Reixach) va fer un repàs als continguts del llibre, que no només repassa la història dels manaies gironins sinó que compta amb diferents col·laboradors que expliquen la relació de l'entitat i la ciutat, i en forma de desfilada dels manaies. Gay va voler recordar molt especialment Josep Oller i Mató, a qui considera el "pendonista" del llibre, ja que va ser testimoni d'aquella primera sortida de l'any 1940; també va tenir un record pel Sr. Joaquim Pla.

Per acabar van prendre  la paraula, El batlle de la ciutat, Sr. Carles Puigdemont: “tradicions com la dels manaies són les que fan diferents les ciutats i n'eviten la uniformització”; el Bisbe de la ciutat, Mn. Francesc Pardo: servirà per donar a conèixer, sobretot entre els més joves, que els manaies són una icona popular de les arrels cristianes de la nostra societat”, i,  per acabar l’acte, el president de la Diputació, Joan Giraut, “la veritat és que aquell grup, encapçalat per Joaquim Pla Dalmau, s'hauria molt sentit orgullós de veure que 75 anys després els Manaies de Girona continuen teixint la ciutat”.

Els interessats en el llibre,  el poden obtenir a Art Girona, Pl del Ví ,8 de Girona, o bé a la botigueta que s’obre a sant Lluc el Divendres Sant.

 

Presentacio Llibre Manaies Girona 75 aniversari 01 Presentacio Llibre Manaies Girona 75 aniversari 02 Presentacio Llibre Manaies Girona 75 aniversari 03 Presentacio Llibre Manaies Girona 75 aniversari 04 Presentacio Llibre Manaies Girona 75 aniversari 05

Presentacio Llibre Manaies Girona 75 aniversari 06 Presentacio Llibre Manaies Girona 75 aniversari 07 Presentacio Llibre Manaies Girona 75 aniversari 08 Presentacio Llibre Manaies Girona 75 aniversari 09