Logotip

75 Aniversari Secció Vestes

 

  • Programa provisional d'actes i activitats.

La junta es reserva la potestat de modificar per motius organitzatius aquest programa

 

 

Dia 06/03/2019 12h

 

 ACTE DE PRESENTACIÓ

Presentació oficial a Sant Lluc de les diferents activitats i actes que tindran lloc en motiu de celebrar el 75é Aniversari de la Secció de Vestes de la Confraria obert a tota la ciutadania.

S'invitaran els mitjans de comunicació, premsa escrita, radio i TV per fer-ne difusió i arribar al major nombre possible de persones.

 

Dia 08/03/2019 Presentació a les 20 h.

 

EXPOSICIÓ "IMATGES PROCESSIONALS DE CIUTATS I POBLES DE LA PROVINCIA I BISBAT DE GIRONA"

 

Des de la seva inauguració fins el dia 23 de març, exposició a la sala de la planta baixa de la Casa de la Cultura de Girona on es representarà en dotze quadres la Passió i Mort de Jesucrist utilitzant imatges i figures que surten en les processons de Setmana Santa d'arreu de les comarques gironines i la demarcació del Bisbat de Girona.

S'editarà un llibre catàleg que recollirà tot el contingut d'aquesta exposició única, ja que serà la primera vegada que es podrà veure en una sola manifestació artística, part de les imatges que any rere any, surten en les diferents processons de Setmana Santa que tenen lloc en la província i Bisbat de Girona.

 

Dies 13, 20 i 27 de març 2019   20h.

CICLE DE CONFERENCIES

Donat el caràcter fundacional de la Confraria s'ha organitzat un cicle de conferencies amb el títol: "MANIFESTACIONS RELIGIOSES I ESPIRITUALITAT", que tindran lloc setmanalment els dimecres dies ,13,20 i 27 de març a l'auditori Josep Viader de la Casa de la Cultura a les 20h. Els conferenciants seran persones de reconegut prestigi.

Dia 13, Mn Armand Puig amb el tema “Jesús Històric”

Dia 20, Sr. Joaquin Nadal amb el tema “Religiositat i Ciutat”

Dia 27, Sra. Míriam Diez amb el tema “Religió i Feminisme”

 

 

Dia 17/04/2019 Dimecres Sant

 

SORTIDA ESPECIAL DE LA CONFRARÍA PER DIMECRES SANT

 

Abans de la sortida foto de record de l’aniversari de les Vestes acompanyades pel maniple a l’Escalinata de la Catedral.

 

Cada any el Dimecres Sant, el Maniple de Manaies acompanyat per una representació de les vestes, desfilen pels carrers de Girona per anar a portar el penó de la Confraria al pendonista d'honor. Aquest any, en motiu de la celebració del 75 aniversari de la secció de Vestes de la Confraria, i com m manera de visualitzar que aquest any els protagonistes son les Vestes, a tornada, a la escalinata de la Catedral hi haurà un homenatge a aquesta secció. On hi haurà un concert a càrrec de l'Orquestra Costa Brava, presentant-se l'himne de les Vestes i les versions orquestrals de la música dels Manaies.

 

 

Dia 19/04/2019

 

PROCESSÓ DEL SANT ENTERRAMENT

 

Com es tradicional a les 21 h assistència de les dues seccions a la processó del Sant Enterrament organitzat per la Junta de Confraries. Abans sortida del mai ple i vestes a recollir el pendonista d’aquest any per acompanyar-lo a la processó.

 

 

Dia 12/05/2019

 

PRESENTACIÓ LLIBRE-CATÀLEG EXPOSICIÓ ANIVERSARI

 

En motiu de l'exposició "IMATGES PROCESSIONALS DE LES CIUTATS I POBLES DE LA PROVINCIA I BISBAT DE GIRONA" hi haurà un acte per fer la presentació del llibre-catàleg de la mateixa, que tindrà lloc a Sant Lluc  a les 20h.