Logotip

75 Aniversari Secció Vestes


  • Programa provisional d'actes i activitats.
La junta es reserva la potestat de modificar per motius organitzatius aquest programa

 

Dia 19/02/2019
   ACTE DE PRESENTACIÓ

Presentació oficial de diferents activitats i actes que tindran lloc en motiu de celebrar el 75é Aniversari de la Secció de Vestes de la Confraria obert a tota la ciutadania.

S'invitaran els mitjans de comunicació, premsa escrita, radio i TV per fer-ne difusió i arribar al major nombre possible de persones.
Dia 17/04/2019
CONCERT OFICIAL ANIVERSARI
 S'organitzarà un concert commemoratiu de l'aniversari invitant a un grup coral u orquestra de reconeguda vàlua que tindrà lloc en la majestuosa nau central de la Basílica Menor de Sant Feliu, a les 19,30h.
Dies 6,13,20 i 27 de març 2019

 CICLE DE CONFERENCIES

Donat el caràcter fundacional de la Confraria s'ha organitzat un cicle de conferencies amb el títol: "MANIFESTACIONS RELIGIOSES I ESPIRITUALITAT", que tindran lloc setmanalment els dimecres dies 6,13,20 i 27 de març a l'auditori Josep Viader de la Casa de la Cultura a les 20h. Els conferenciants seran persones de reconegut prestigi.
Dies 8 al 24/03/2019
EXPOSICIÓ "IMATGES PROCESSIONALS DE LES CIUTATS I POBLES DE LA PROVINCIA I BISBAT DE GIRONA"
Muntatge d'una exposició a la sala de la planta baixa de la Casa de la Cultura de Girona on es representarà en dotze quadres la Passió i Mort de Jesucrist utilitzant imatges i figures que surten en les processons de Setmana Santa d'arreu de les comarques gironines i la demarcació del Bisbat de Girona.
S'editarà un llibre catàleg que recollirà tot el contingut d'aquesta exposició única, ja que serà la primera vegada que es podrà veure en una sola manifestació artística, la major part de les imatges que any rere any, surten en les diferents processons de Setmana Santa que tenen lloc en la província i Bisbat de Girona.
Dia 09/04/2019
PRESENTACIÓ LLIBRE-CATÀLEG EXPOSICIÓ ANIVERSARI
En motiu de l'exposició "IMATGES PROCESSIONALS DE LES CIUTATS I POBLES DE LA PROVINCIA I BISBAT DE GIRONA" hi haurà un acte per fer la presentació del llibre-catàleg de la mateixa, que tindrà lloc a l'auditori Josep Viader de la Casa de la Cultura de Girona.
Dia 17/04/2019
SORTIDA ESPECIAL DE LA CONFRARÍA PER DIMECRES SANT
Cada any el Dimecres Sant, el Maniple de Manaies acompanyat per una representació de les vestes, desfilen pels carrers de Girona per anar a portar el penó de la Confraria al pendonista d'honor. Aquest any, en motiu de la celebració del aniversari, serà la secció de Vestes amb els passos del Ecce Homo i la Caiguda de Jesús acompanyats pel Maniple de Manaies qui portarà el penó, una manera de visualitzar que aquest any els protagonistes son la Secció de Vestes de la Confraria.
A la tornada, hi haurà un concert a la Plaça del Vi a càrrec de l'Orquestra Costa Brava on es presentarà l'himne de les Vestes i les versions orquestrals de la música dels Manaies.
Del 02 al 06 d'abril de 2019
AUDIÈNCIA PAPAL
S'ha aconseguit que el Papa Francesc ens rebi en audiència el dimecres 03 d'abril.
Aprofitant el desplaçament a Itàlia, s'ha organitzat una visita guiada a diversos poble i indrets de la Toscana rural. Aquesta visita està oberta a tots els associats de la confraria.
Dia 15/05/2019
ACTE DE CLOENDA
S'organitzarà un acte oficial de cloenda de les celebracions de l'aniversari, oferint un sopar a tots els voluntaris per la seva col-laboració desinteressada i, a les autoritats i espònsors que sense el seu suport no hauria estat possible la celebració d'aquest aniversari.