Logotip

Trobada-Sopar de Reis

EMOTIVA TROBADA DE REIS

A pesar del mal temps que hi havia, el proppassat dia 29 de novembre, després de 60 anys hi va haver una trobada–homenatge, de les persones gironines que han fet de rei a la cavalcada de Girona, tant de l’antiga com de l’actual, hi varen assistir, en la seva majoria: 54, i familiars d’altres que ja no estan amb nosaltres (q.e.d.). Els homenatjats varen ser acompanyats en el acte per familiars, membres de la confraria i presidint l’acte: Il.lm. Sr. Carles Puigdemont, alcalde de Girona; Excm, Rvdm. Sr. Francesc Pardo, bisbe de Girona; la tinent alcalde de Promoció de la ciutat Marta Madrenas; el president de la confraria Narcís Reixach, i dels quatre expresidents Srs. Pérez, Alenyà, Fuertes i Mascort.

L’acte va ser molt emotiu, on tothom va recordar un dels millors moments de la seva vida al fer aquella representació, el que indica l’elevat grau de participació. La sala de l’hotel Ultonia preparada per aquell acte, on grans pantalles anaven projectant fotografies dels presents del dia que varen fer la seva representació, així com de la cavalcada en general. A les taules corones amb les caramels que es reparteixin els dia 5 de gener.

El president de la confraria va dirigir unes paraules als presents, recordant una mica de història de la cavalcada, que també era un acte més del 75è Aniversari. Al final del seu parlament va dir que el proper 5 de gener la cavalcada serà retransmetre en directe per TV3. A continuació es va lliurar als homenatjats un diploma acreditatiu de l’any que varen fer la representació de reis. A continuació tres representants dels presents, un de cada rei, varen dirigir-se als presents agraint l’acte i sense poder deixar-se d'explicar anècdotes de les seves representacions.

To seguit varen parlar el Sr. Bisbe i l’Alcalde de la ciutat. Acabant l’acte amb una cantada de Nadales a càrrec de la Coral del GEiEG, i con no l'última cançó no podia ser altre que la “Cançó dels Tres Reis”.

 

Trobada-Sopar de Reis 01 Trobada-Sopar de Reis 02 Trobada-Sopar de Reis 03 Trobada-Sopar de Reis 04 Trobada-Sopar de Reis 05