Logotip

Processons de Setmana Santa

 

ACTIVITAT 1 3030600010786500Els dies de Setmana Santa són de gran activitat manaia.


El Maniple fa ús dels vespres del Dilluns i el Dimarts Sants per a assajar, a la Plaça dels Apòstols, els moviments i les evolucions que caldrà fer durant les tres desfilades gairebé imminents. Arribat el Dimecres Sant tots els Manaies es disposen a portar a terme la seva celebració particular, l´entrega del Penó. Surten a mitja tarda per recórrer diversos carrers de Girona fins al domicili del Penoner, on es fa l´entrega solemne de la insígnia de l´associació. Aquesta queda custodiada a casa seva fins hores prèvies a la sortida de la Processó del Divendres Sant. De tornada cap al castrum, ja al vespre, els Manaies pugen i baixen les escales de la Catedral seguint les típiques evolucions al so de la seva Marxa Ràpida, just abans d´acabar l´acte.

El Divendres sant a darrera hora de la tarda surt de nou el Maniple de Manaies al carrer per anar a buscar el Penoner i acompanyar-lo fins al recés que representa la seu de la Confraria, en els moments previs a la Processó del Sant Enterrament. Pocs minuts abans de les deu de la nit Vestes i Manaies s´enfilen cap a la Catedral per a donar inici amb màxima puntualitat al darrer acte al carrer de la Setmana Santa gironina. Quan les campanes es manifesten surten els primers Manaies per la portalada principal donant inici a la Processó amb la baixada de les escales a marxa lenta i les llances picant. Tot el recorregut es fa al mateix ritme. Les llances no deixen de picar ni un sol moment durant més de dues hores. Els timbals, bombos i pifres de la banda tampoc no deixen de sonar. Una mica més enrera les Vestes, amb vestit gris i capa granat, acompanyen els dos Misteris de la Confraria. La lluentor de les cuirasses dels cent dinou Manaies i el moviment ininterromput de les llances prenen un major esplendor durant els dos moments del recorregut que inclouen les evolucions anomenades l´Estrella i la Roda, on els diferents grups que composen el Maniple s´entrecreuen entre ells sense perdre en cap moment el ritme que guia tot l´espectacle.

Passada la mitjanit de nou s´arriba al punt de partida. Els Manaies, sempre al mateix pas, es col.loquen a banda i banda de les escales en tota la seva llargada. Es procedeix al tancament de l´acte amb la baixada del Maniple per les escales com a punt final.